Inspiratie nodig?

Wil je graag een muurschildering laten maken maar weet je nog niet precies wat? Of weet je door de vele voorbeelden niet meer wat je moet kiezen?
Hieronder volgen een aantal tips en voorbeelden die je kunnen helpen bij het kiezen of samenstellen van een muurschildering.

Voordat je een muurschildering laat maken, is het handig om al eens over de volgende dingen na te denken:

  • Wil je een muurschildering die de hele wand in beslag neemt of alleen een gedeelte, bv. boven het bedje of commode? Is het een groot of juist een heel klein kamertje? Bij een heel klein kamertje is het vaak mooier om een gedeelte van de wand te beschilderen.
  • Op welke wand of wanden moet de muurschildering komen? Denk hierbij ook aan de indeling van de meubels. Vaak kan bij de schildering ook alvast rekening worden gehouden met een eventuele toekomstige verandering van indeling, als bijvoorbeeld de commode wegvalt en er een “groot” bed in komt. Zo blijft de schildering ook langer “houdbaar”.
  • Moet de schildering worden afgestemd op het geslacht van jullie kindje of moeten de kleuren en/of het thema neutraal blijven? Vaak kan met enkele kleuraccenten al een jongens– of meisjessfeer gemaakt worden. Deze accenten zijn ook weer makkelijk aan te passen aan een eventueel volgend kindje.
  • Welke kleur krijgt de ondergrond? Het is niet zo dat de muur per sé wit moet zijn om er een muurschildering op te maken. Soms geeft een lichte ondergrondkleur juist een heel mooi effect.
  • Persoonlijke elementen zoals een naam, het geboortekaartje, een knuffel of huisdier, zorgen voor een unieke schildering!
  • Ook zeker niet onbelangrijk: Welk budget heb je te besteden? Het is ook mogelijk om aan de hand van een bepaald budget een schildering te laten maken.
    Een wat ouder kind heeft zelf vaak al specifieke wensen, deze kunnen in de schildering verwerkt worden.
Schildering boven bedje
Hele wand beschilderd
Roze accenten
Neutraal